Persoon Met Cameralens

Een fotograaf kan veel meer verdienen dan een huis, maar hij kan misschien geen aanspraak maken op belastingvermindering voor de btw die hij betaalt. Zij kunnen alleen aanspraak maken op een belastingvermindering als zij belasting verschuldigd zijn. Voor meer informatie over de werkgelegenheid van fotografen en de belasting op arbeid, zie Basis: arbeidsstatus en belasting op arbeid en werken als een aannemer.

Hoeveel kost het om een fotografiebedrijf te vinden?

Uw budget voor een fotografiebedrijf zal aanzienlijk zijn. Vaak zal één persoon de zaak leiden, soms meer dan één persoon, en dit zal een geheel of gedeeltelijk manager zijn. Het vinden van fatsoenlijke belastingoffertes voor de start van een fotografiebedrijf is een uitdaging. Het Mea culpa van de Nieuw-Zeelandse belastingbetaler adviseert: “Verwacht geen goedkope offertes. Zorg ervoor dat je cashflow en uitgaven in overeenstemming zijn met je inkomsten.” Het schat een typisch individu dat een 60-urige werkweek heeft en gedurende drie jaar $100.000 per jaar verdient voor een rendement van $20.000, dus dit houdt geen rekening met uw THIT-uitgaven. Denk aan 25-30 uur per week in het bedrijf voor een productiecontract, of 30 uur per week in de ondersteuning voor solowerk, en 8 uur per week thuis voor commercieel werk. Dus het potentieel om $25.000 per jaar te verdienen ligt momenteel buiten bereik. Als je fulltime wilt werken, heb je een bedrijfseigenaar nodig. Visueel communiceren

Tips voor het vinden van een fotografiebedrijf:

1. Luister naar goed geïnformeerde lokale professionals.

Veel mensen missen de basiskennis om een fotografiebedrijf op te zetten. Het Wellington Photographers’ Support Bureau heeft een uitstekende, gratis toegankelijke lijst van professionals in de fotografie die bereid zijn andere bedrijfseigenaren te helpen.

Categories: General