Man Met Dslr Camera

Opleidingsconferenties

Omdat de relatie tussen de aanvraagprocedure, de erkenning van je afgeronde diploma/paraprofessie en het bewijs van voltooiing van je opleiding (lichaamsbouw, cijfers, financiële bijdrage, enz.) een moeizaam proces kan zijn, classificeren we al deze opleidingen als privé. Daarom is elke opleiding en cursus die geldt voor zowel particuliere als openbare erkenning als fotojournalist drempel faciliteiten TV-en radio-camera’s en apparatuur eisen.

In tegenstelling tot andere certificaten en kwalificaties, veronderstelt de opleiding tot fotojournalist niet dat u aan een van de volgende criteria hebt voldaan:

U wordt gevraagd een foto in te kleuren of foto’s te maken voor andere bedrijven en organisaties.

U wordt gevraagd foto’s te maken die niet meer voor commerciële doeleinden kunnen worden gebruikt.

De media-organisaties vragen u niet om een foto in te kleuren – voor commercieel gebruik.

U wordt gevraagd om per se een portret te maken over een bepaalde periode.

U wordt gevraagd om “foto’s te maken in de aanloop naar een grote verkiezing”.

U wordt gevraagd foto’s te maken die worden gebruikt voor publiciteit gedurende (ten minste) 6 weken voor uw contract.

U wordt gevraagd een foto in te kleuren.

U wordt betaald voor uw tijd en niet voor uw opleiding tot fotojournalist.

Het bijwonen van een opleidingsseminar is niet noodzakelijk om fotojournalist te worden (hoewel, dat zou een uitstekende kanshebber zijn) – wees u er alleen van bewust dat het werken als fotojournalist tot gevolg kan hebben dat u op de plaats van het seminar niet het loon krijgt waar u recht op hebt.

Het is natuurlijk prima om voor je werk naar een beurs te gaan en met een certificaat van de beurs weg te komen. In zekere zin ben je een fotojournalist als je het werk doet. Pas als je je werk moet laten zien om een Powerpoint te kunnen kopen, krijg je de volle lading van de branche.

Een actieve opleiding is misschien niet nodig. Zo zal een weekje praktijk je van het fotograferen van vuilnis in het Londense Brighton in de vrieskou brengen tot een uitnodiging om de beeldwetenschapper te vertegenwoordigen bij een financiële instelling in New York. Portretfotograaf Amsterdam

Professionele commissies

U hoeft zich niet aan te sluiten bij een beroeps- of vakvereniging om fotojournalist te zijn.

Categories: General